Om att känna sig grundad

Jag har aldrig känt att jag fattat grejen med att dansa till techno men igår kände jag det när jag blundade. Man känner sig som en malplacerad tönt när man är självmedveten och ska försöka studsa i takt till alla beats, men att blunda och plötsligt bli omedveten om sin omgivning var en helt annan femma. Att gå in i sin egen kropp, känna varje liten kroppsdel och bara bli ett med sig själv igen. Det är lite av en röd tråd för mig just nu med yoga, meditation och allt vad det innebär. Att känna sig grundad. Det är helt fantastiskt. Att lyssna på sin egen andning och röra sig i takt med sin egen energi.

Så jävla glad att jag åkte på meditationsresan. Den öppnade verkligen upp något hos mig. Visste sedan länge att det var något jag ville och behövde göra. Jag har en stark tro på att stress är det som pajar mest för oss, mer än vad dålig kost och att inte träna gör. Har ni hört talas om människorna på Sardinien? I en by på Sardinien lever människor längst i hela världen. De lever i snitt 20-30 år länge än människor på annat håll, män lever lika länge som byns kvinnor och tio gånger fler män lever till över 100 år än de gör på andra orter. Jag minns att jag såg det i en dokumentär, och när de frågade en hundraåring vad nyckeln till ett långt liv var svarade han ”att inte stressa”. Det satte sig fast i skallen på mig. Jag har varit på Sardinien och jobbat och upplevt lugnet de pratar om. Där fanns en tystnad jag aldrig upplevt förut. Knappt någon trafik eller bilar, bara ljudet av havsbrisen. Det var helt fantastiskt. Om ni någon gång ska åka på semester rekommenderar jag er att åka dit.

Här är en spännande artikel om byn: https://www.senioren.se/leva-uppleva/halsa-medicin/byn-dar-man-lever-langst/

Jag är känslig för stress och medveten om det. Därför har det varit så jäkla viktigt för mig att börja med det här. Att grunda sig. Hoppas ni också tänker på det! Inga pengar i världen är värda att stressa för. Om du känner dig för stressad för att sätta dig och meditera är det förmodligen precis det du behöver göra.
Kramis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s