Berg att riva

Jag älskar mitt sommarjobb så himla mycket. Fyfan vad det känns rätt att bli psykolog. Fyfan vad jag älskar att lyssna på människors livshistorier och försöka förstå. Fyfan vad jag är bra på att lyssna. Tack, tack, tack till mig själv och min situation som ledde mig till detta jobb. Blir ännu mer taggad på att lära mig allt jag kan och bli så bra jag bara kan bli. Jag vill göra skillnad! Jag vill fixa orättvisor i samhället. Tycker det blir så jävla tydligt ju längre jag lever att människors utsatthet så otroligt sällan handlar om deras egna skuld. Att kriminella skulle vara kriminella pga deras egen dumhet. Den röda tråden som leder till den stora elden är nästan alltid orättvisor och ojämlikhet. Sådant skitsnack att ”varje människa är sin egen lyckas smed”; vilken äckligt privilegierad sak att säga. URK. Ibland vill jag kräkas på hur priviligerad jag är när jag lyssnar på andra människor. Så vitt, vitt vitt och kapitalistiskt vårt samhälle är. Myrornas krig. Sådan otrolig hierarki. Sådana fruktansvärda orättvisor.

Jag ska bli en genuspsykolog som gör skillnad. Det kan vi göra en cyber-high five på här och nu.

*KLAPPELIKLAPP*

Kram och hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s