Rytande som ekar tillbaka

Om det är något som kan slita mitt hjärta åt två håll samtidigt så är det barndomen och minnena som tar mig tillbaka dit. Hjärtslagen kan på några sekunder gå från att ursinnigt banka hårt och kraftfullt till att snörpas ihop till ett litet, litet russin. Och ligga still där i bröstkorgen. En av de saker jag haft allra, allra svårast för har varit just Disney-filmer. Jag vet inte vad det är, men just Disney har varit en så stor del av hela min uppväxt med S. Dom allra finaste, mest värdefulla stunderna var förmodligen framför just en sådan film. Eller när man lekte Mufasa och Scar i lekparken. Just Lejonkungen var en av de filmer jag hade absolut svårast för efter hans död, jag tror inte jag orkade titta på den förrän flera år efteråt. Och jag grät och grät och grät. Idag har jag sett den på bio, den nya, framtida versionen vars framtid är här och nu. Nu är vi plötsligt i den där framtiden som var så otänkbar. Det är konstigt.

Livet går i så många olika etapper och inget kapitel är det andra likt. Det är som olika liv, olika Jennies med olika nätverk, jobb, och preferenser. Jag hade nog aldrig kunnat tro att livet skulle se ut såhär vid 26 års ålder. Vid den tiden hade jag fruktat det här. Att leva vidare och låta saker förändras. Idag tycker jag det är outhärdligt men en del av livet. Livet förändras och inget består. Det är den enda fysiska lagen som gäller allt. Inget består. Fan, inget består. Vilken fruktansvärd och ändå så jävla livskraftig insikt. Livet suger för oss allihop. Livet är orättvist. Livet är på samma gång helt fantastiskt. Vi vore galna om vi inte tar vara på den här konstiga bergochdahlbanan och suger ut varenda liten droppe av det som går att känna. Att känna. Det är meningen med livet. Att känna precis allt. Låt er inte luras till att tro att nedförsbackarna är den enda meningen med livet. Även dom leder vägen till slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s