Tid

Den här sommaren har bara swischat förbi. Plötsligt är det 1 augusti och jag är snart ledig i tre veckor. Jag har jobbat på Kriminalvården i över två månader. Tiden går fort när man har rutin och tiden går fort när man har roligt – varför är det så? Ju äldre jag blir desto snabbare går den. Vill fånga, krama varje sekund. Bli bättre på att stanna upp. Andas. Ta in. Och sen gå vidare. Jag blir så inne i det jag gör, jag totalt uppslukas av det och blir ett med det. Det är på gott och ont. Jag har alltid förundrats över hur mycket tid människor verkar ha. Hur de hinner göra så mycket, träffa så många, leva. Fast vad vet jag egentligen om deras liv. Vad vet man om människor alls via en skärm, egentligen. Jag förundras över vilken stark norm det är att visa att man har ett socialt liv. Jag känner mig också påverkad av den. Normen att visa att man har ett liv, att jag inte är ingen. Så det vill jag ge till er idag. Vilken otroligt liten del av alla människor ni ser på sociala medier. Vilken otroligt stor del av sociala medier dessa människor kan ta upp. Vilken otroligt deppig tillvaro att alltid, alltid, alltid titta på och hålla i sin telefon när man umgås med sina vänner. När jag har de allra bästa hängen glömmer jag oftast bort att jag ens äger en telefon.

Titta istället på din vän. Titta på himmelen. Låt din hjärna få vila i stunden du har precis, just nu. Utan att behöva visa eller berätta för någon annan än dig själv och fylla din alldeles egna skattkista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s