Papperslappar

Ikväll har jag fortfarande stress i min kropp. Känner hur kortisolet gör mig lite darrig. Försöker varva ner mer meditation, träning samt ordning och reda omkring mig. Får svårt att sova när jag är stressad och vaknar på nätterna och tänker på jobbet. På klienter. Typ oroar mig för att deras muffins vi bakade inte blev tillräckligt bra eller att de ska utvisas och inte har någon familj att återvända till. Såna grejer. Bu eller bä. Privilegier, privilegier, privilegier.

Har just kollat klart en sevärd dokumentär på SVT play; ”Besatta av rikedom” gjord av Lauren Greenfield. Tips till er. Den berörde mig. Den fick mig också att tänka på något som jag alltid bär med mig i bakhuvudet; en studie gjord av psykologen Daniel Kahneman där han studerade korrelationen mellan självrapporterad lycka och pengar. Man fann en positiv korrelation; men bara upp till en viss gräns. Lyckan når sin kulmen vid en lön på 650 000 kr per år; efter det kommer lyckan inte öka baserat på pengar. Den kan tom minska. So: let’s just remember att en månadslön på över 54 000 kr inte kommer göra oss lyckligare. En lön upp till 54 000 kr kan influera din subjektiva nivå av lycka. Kan. Den är också viktig. Pengar kan öka vår lycka temporärt men inte långvarigt.

💁‍♀️ Kvällens skryt att vara stolt över: Psykologprogrammet på Stockholm Universitet är numera det svåraste programmet att komma in på i hela Sverige. Alltså svårare än läkarutbildningarna. Och här går jag efter X antal högskoleprov. Jag får fortfarande nypa mig i armen ibland. Får fjärilar i magen när någon frågar vad jag pluggar. Känns overkligt när jag tänker på det. Fy-fan vad jag har kämpat.
Källa:
https://www.svd.se/har-ar-lagst-krav-pa-betyg–larare-i-topp#sida-7

🕵️‍♀️ Kvällens wow: jag har fått min första fästing någonsin. I rövhålet. Lagom ångest på den.

Kram på er och glöm inte kolla röven i duschen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s