Dopp i dippet

Wow! Hej pisset! Det var längesen. På riktigt, tror det var i December jag mådde skit senast? På det där riktigt ångest-laddade sättet som inte riktigt vill gå över. SÅ TYDLIGT att det (denna gång och många andra för mig) beror på bristande rutiner. Brist på sömn och bra mat. Jag må låta som en vandrande klyscha när jag säger det men jisses, min livsstil har förändrat mitt välmående helt. Från att ha levt på bröd och pasta till att försöka få i så mycket olika grejer som möjligt i tarmfloran. TIPS PÅ VIKTIG BOK! ”Happy food” av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. Kommer mer och mer forskning om kopplingen mellan tarmfloran och psykisk ohälsa. 80% av immunförsvaret sitter i magen vilket gör det hela lite mer logiskt. Heelt galet, men jag är med 100% på tåget. Förhoppningsvis kommer jag bli en sån där påläst psykolog som har koll på varenda liten detalj av ditt liv. Jag vill vara en grävande journalist som vänder dig in och ut. Lite så.

Tips tips (och extrapris just nu): https://www.bokus.com/bok/9789188745040/happy-food-20-om-hur-maltiden-och-lyckan-hanger-ihop/

Om man ska summera den så ska du få i dig så många OLIKA bakterier som möjligt. Hellre 10 gram av 10 olika grönsaker än 10 kg broccoli. Remember that. The more the merrier: VARIATION är nyckeln.

Kvällens tack:

1. Tack för att jag har nog kött på benen för att kunna vara lugn i deppiga perioder. Jag kan må skit utan att få panik numera. Tack.

2. Tack för Helen Torsgården på Youtube. Så jäkla ångestlindrande att titta på hennes lilla familjeliv. Tips till er från mig 👐🏻

3. Tack för att jag har tvättmaskin OCH torktumlare i lägenheten. Jävlar så skönt det är att slippa släpa och boka tvätt. Ain’t nothing like living in luxury.

4. Tack för att Johanna kommer imorgon. Det är en riktigt fin vän från långt tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s