Feber i blodet

Topp 3 saker som provocerar mig:

1. När folk kommenterar andras utseenden negativt. På ALLA plan. Jag kan bli så oerhört provocerad för jag bryr mig så lite. Spelar ingen roll om någon kommenterar kläder, hår eller kropp – bara SLUTA. Låt människor leva. INGEN bryr sig om vad du tycker om någons utseende.

2. När folk kommenterar att någon är tyst. Eller konstig. Eller något överhuvudtaget som endast har med personens personlighet att göra, oavsett om det handlar om att någon är flamsig eller knäpptyst. Låt människor leva så länge de inte gör någon illa.

3. Elakhet. Intolerans. Att sätta sig över andra och tro att man skulle vara bättre än andra på något sätt. Nej, nej, och åter nej tack. Vi lever alla på samma jord med helt olika förutsättningar men med samma rätt att leva. Ditt sätt är inte det enda rätta.

Saker jag älskar:

1. Människor som vågar vara annorlunda och står för det. Som vågar ha sin egen stil och följa sina egna normer. Som vågar vara sig själva i en värld som ständigt säger till oss att rätta oss in i ledet.

2. Människor som genuint inte känner något behov av att vara annorlunda, som rättar sig in i ledet men ändå har stor tolerans för andras olikheter. Respekt.

3. Snällhet. Något så enkelt och så otroligt underskattat idag som att bara vara snäll. Det är den egenskapen jag värderar allra högst i en människa. I en värld där normen är att vara en kaxig narcissist uppskattar jag att vara snäll så jävla mycket.

Kram och tack för mitt utlopp.

2 reaktioner till “Feber i blodet

  1. Du skriver då bra Jennie. Så intressant att läsa. Mycket är ju bara sunt förnuft, undrar när ”det” försvann bland mänskligheten och empati……
    Fortsätt skriv och fortsätt utbilda dig, är supersäker på att DU kommer bli en otroligt bra psykolog med känslor för människor på rätt ställe.

    Gillad av 1 person

    1. Gulle du Nina!! Tack så mycket 🙏🏻❤️ håller med dig, tycker verkligen ofta att fel saker värderas 🤷🏼‍♀️ vad glad jag blir, hoppas verkligen på att bli bra på mitt framtida jobb!! Ska göra mitt bästa 😘 Kram på dig 🌹

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s