🙆🏼‍♀️

Känsla just nu. Otroligt stressad och provocerad. Just nu läser vi neurovetenskap 2 med statistik inbakat och jag känner mig helt överväldigad av all läsning. Det är en omöjlighet att hinna läsa allt (det är sammantaget drygt 1500 sidor där 10 sidor tar en timme att läsa, utan överdrift) och det gör mig galen. Jag förstår inte. Vad är poängen med kurslitteratur om den inte hinner läsas?

Jag har alltid känt mig trögfattad för att jag inte lär mig som alla andra gör. Och nej, inte på samma sätt som varenda människa gör. Jag förstod på riktigt aldrig något på lektioner i skolan utan fick läsa mig till allt själv hemma. Vilket absolut kunde ge mig höga betyg. Men vilket jävla jobb det var. Och det är samma sak här. Vad är det med mig och föreläsningar? Varför går det inte in när någon pratar framför en PowerPoint? Jag ser munnen röra sig och ord komma ut men jag får aldrig grepp om någon röd tråd. Varje ord är helt separerat från det förra. Jag hänger inte med alls, och jag märker att alla andra har så lätt för sig. Vilket gör mig provocerad. Speciellt när någon kommenterar att dom inte heller förstår, när det är tydligt genom sina frågor att dom gör det. Jag får inte med mig något överhuvudtaget från majoriteten av alla föreläsningar. Nada.

Funderar på om jag haft ADD hela mitt liv? Kan ju vara smart att utreda. Jag fick gå till läkare och kolla upp min hörsel när jag var liten för att jag sa ”va” hela tiden, men det visade sig att hörseln var bra. Jag bara är och har alltid varit så otroligt disträ, i en annan värld, enormt svårt att hålla fokus. Jag klarar psykologutbildningen, men jag gör det genom att läsa allt själv. Känns så orättvist att andra kan klara det enbart på föreläsningar. Behöver tid och förstå grunder och detaljer innan jag kan förstå helheten.

Så, just den här kursen känner jag mig frustrerad. För om jag inte hinner läsa litteraturen känner jag mig körd liksom. Menmen, kanske hinner lägga 150 timmar nu över jul. Dont worry about having a life.

Hoppas ni mår bra iaf! Förövrigt färgade jag håret orange idag. Frustrationens färg.

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s