1 år på psykologprogrammet 🤙

Well, jag klarade mig genom neurokursen. Tror jag åtminstone. Let’s see när vi får våra betyg om två veckor; jag är åtminstone stolt över att jag orkade kämpa mig till något som jag hoppas är godkänt.

Min skalle är verkligen helt tom på energi. Känner mig helt bränd. Haft migrän till och från hela veckan, går runt och är spyfärdig och det flimrar för ögonen. Tror verkligen det är kroppens sätt att säga ifrån på. Migränen kommer alltid när jag är sjukt stressad, det slår liksom aldrig fel. Ska försöka sova ikapp, återhämta mig och sedan ta tag i livet igen.

Next kurs up som börjat idag
: forskningsmetodik och statistik. Jag vet inte hur det kommer gå men allt känns som en myrfjärt jämfört med förra kursen. Förhoppningsvis har jag högskoleprovet och all matematik jag pluggade där att tacka inför det här. Fick en bra känsla av läraren som tack och lov verkar ha pedagogiken med sig. Något som (typ) aldrig händer förövrigt, men man märker vilka lärare som skrivit läroböcker och inte so to speak 😉 This one has. Häftigt ändå att använda sina lärares böcker som kurslitteratur. Något att vara tacksam över. Möjligheten att få lära sig av extremt duktiga människor. Lätt att glömma bort. Har en tacksamhetsdagbok jag skriver mycket i som jag älskar. Tips tips.

Jag blev lite rädd efter förra kursen faktiskt. Rädd att liksom gå in i väggen någon gång. Jag hade aldrig klarat programmet om varje kurs var som den. Totalt hänsynslös på så många plan. Är så himla rädd om min hälsa samtidigt som det är svårt att kombinera den omtanken med prestationsångest. Men som jag skrivit förut: man måste. Jag kan inte alltid göra mitt bästa för då kommer jag gå sönder. Jag vill vara hel nog att faktiskt kunna jobba efter utbildningen. Utbrändhet hos unga kvinnor har ju ökat lavinartat på bara några år. Tänk på det ni också hörrni!!! Var rädda om er. Det är liksom inte värt det.

Kram kram och hoppas ni ägnar er åt all typ av self-care som ni behöver för att må bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s